top of page

Om rasen kromfohrländer

Kromfohrländer är en anpassningsbar, läraktig och temperamentsfull sällskapshund. Rasen har väldigt lite jaktlust. Den används mycket i agility, lydnad, rallylydnad, fly ball, viltspår, sök och nose work. Rasen finns i både slät- och strävhårig. Mankhöjden är 38 – 46 cm och vikten på hanhundar ligger på 11–16 kg och tikar på 9–14 kg.

Kromfohrländern är en snabb och lättlärd, glad och kelig hund som vill vara nära sin familj. En valp anpassar sig lätt efter omgivande förhållanden och lär sig att leva tillsammans med flera hundar eller andra djur i en flock. Den blir lätt förarbunden. Hundarna är generellt relativt reserverade gentemot främmande människor men håller sin egen familj väldigt högt. 


Kromfohrländerrasen är i det stora hela en frisk ras. En vuxen hund är aktiv långt upp i åldern och kan bli 14–15 år gammal. Den behöver en konsekvent, tydlig och kärleksfull uppfostran med mycket miljö- och socialträning.  Kromfohrländern tycker om att få uppgifter att lösa, allt från kluriga leksaker till tävlingsaktiviteter eller i arbete som t.ex. terapi- eller vårdhund.

IMG_5829.JPG
bottom of page