top of page
Orbacka Kennel_edited.jpg

ÖRBACKAS KENNEL

Om Kenneln

Örbackas Kennel drivs av oss; Margareta och Benny på gården Örbacka. När vi grundade Örbackas Kennel var det i syfte att föda upp friska och mentalt bra Kromfohrländerhundar. Vi fick vår första kull i Maj 2020.


Vi bor i en liten stuga på landet i Dalsland, med stora ängar och skog runt oss. Vi har gjort en egen Agilityplan på vår gård där och håller kurser i olika nivåer. Vårt senaste tillskott till verksamheten är Margateras trimstuga som ligger i anslutning till huset. Sedan 2022 är Örbackas Kennel ett registrerat företag som drivs på heltid av Margareta, med hjälp av Benny vid sidan av annat arbete.  
 

Örbackas Kennel är registrerad vid Svenska Kennelklubben och medlemmar i Svenska Kromforländerklubben. Kenneln är även BPH-diplomerad (beteende och personlighetsbeskrivning hund). 

IMG_5845.JPG

Margareta

Margareta är utbildad terapihundförare, uppfödare och agilityinstruktör. Hon har en stor passion för allt som har med hundar att göra och framförallt Kromfohrländer. Hon är mycket engagerad i Svenska Kromfohrländerklubben och diverse forum för uppfödare och hundägare. För Margareta är det viktigast med sunda, mentalt goda och friska hundar. 

Margareta har gått Uppfödarutbildningen och Genetikens grunder 2020/2021. Hon är utbildad och diplomerad vid Svenska Terapihundskolan 2019 och har gått flertal utbildningar inom agility som instruktör. Under HT22/VT23 går Margareta utbildning till hundfrisör hos Hundens Hus i Göteborg. 

Om oss: Om mig

Benny

Benny driver Örbackas Kennel och gård tillsammans med Margareta. Han har långvarig erfarenhet inom hundägande och uppfödning inom ett flertal raser, framförallt inom jakt och jakthundar. 

Som familjens alltiallo är det Benny som ser till att vi har hinder till agilityplanen, vatten i vattenskålarna och att allt på gården fungerar som det ska. 

Benny är den som går i utställningsringen när vi ställer ut våra hundar. Tillsammans med vår hund Ina har han fått Cert och med Tess R-Cert.

IMG_4819.JPG
Om oss: Om mig
IMG_7052.JPG

Tess

Tess är utbildad terapihund, som arbetat i både skola och äldrevården. Tess har fått tre valpkullar. Två tikar våren 2020, 4 tikar och 3 hanar sommaren 2021, samt 4 hanar och 2 tikar vintern 2022. 

Tess är en lugn, smart och mentalt stark hund som passar utmärkt som terapihund. Sedan vintern 2022 är Tess pensionerad som avelstik. 

Nellie

Nellie är kullens lekledare och party-moster. Nellie har inga egna kullar ännu men är vår nästa avelstik och hjälper till med uppfostrandet av valparna på gården så länge. 

Med sitt estetiskt fina utseende och korrekta sätt
får Nellie mycket bra bedömningar på utställning. 

nellie.jpg

Örbacka 1,

464 92 Mellerud

073 - 751 96 78

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page