Orbacka Kennel_edited.jpg

ÖRBACKAS KENNEL

 

Om Kenneln

Örbackas Kennel drivs av oss; Margareta och Benny på gården Örbacka. När vi grundade Örbackas Kennel var det i syfte att föda upp friska och mentalt bra Kromfohrländerhundar. Vi fick vår första kull i Maj 2020 och andra kull Juli 2021.


Vi bor i en liten stuga på landet i Dalsland. Vi har stora ängar och skog runt oss. Vi har gjort en egen Agilityplan på vår gård där vi tränar själva och håller kurs med andra. Vi driver Kenneln som en bisyssla, det vill säga att vi arbetar på andra ställen när det inte finns valpar i hemmet.

Örbackas Kennel är registrerad vid Svenska Kennelklubben och medlemmar i Svenska Kromforländerklubben.

 
IMG_5845.JPG

Margareta

Margareta är utbildad terapihundförare, uppfödare och agilityinstruktör. Hon har en stor passion för allt som har med hundar att göra och framförallt Kromfohrländer. Hon är mycket engagerad i Svenska Kromfohrländerklubben och diverse forum för uppfödare och hundägare. För Margareta är det viktigast med sunda, mentalt goda och friska hundar. 

Margareta har gått Uppfödarutbildningen och Genetikens grunder 2020/2021. Hon är utbildad och diplomerad vid Svenska Terapihundskolan 2019 och har gått flertal utbildningar inom agility som instruktör. 

 

Benny

Benny driver Örbackas Kennel och gård tillsammans med Margareta. Han har långvarig erfarenhet inom hundägande och uppfödning inom ett flertal raser, framförallt inom jakt och jakthundar. 

Som familjens alltiallo är det Benny som ser till att vi har hinder till agilityplanen, vatten i vattenskålarna och att allt på gården fungerar som det ska. 

Benny är den som går i utställningsringen när vi ställer ut våra hundar. Tillsammans med vår hund Ina har han fått Cert och med Tess R-Cert.

IMG_4819.JPG
 
IMG_7052.JPG

Tess

Tess är utbildad terapihund, som arbetat i både skola och äldrevården. Tess har fått två valpkullar. En 2020 där vi fick två tik-valpar och en sommaren 2021 på hela sju valpar; 4 tikar och 3 hanar. 

Tess är en lugn, smart och mentalt stark hund som passar utmärkt som terapihund. Det är Tess fina mentalitet som vi vill avla vidare på i Kenneln. 

 

Ina

Ina är kullens lekledare och party-moster. Ina har inga egna kullar ännu men hjälper till med uppfostrandet av valparna på gården. 

Med sitt estetiskt fina utseende och korrekta sätt har Ina fått pris på utställning tillsammans med Benny. 

IMG_6162_edited.jpg