top of page
Majken valp 2020.JPG
DSC01648.JPG
DSC01612.JPG
DSC01541.JPG

UPPFÖDNING

Kromfohrländervalpar från Örbackas Kennel

På Örbackas Kennel föder vi upp sunda, friska hundar i hemmiljö. Valparna växer upp tillsammans med oss på vår gård och får därmed lära sig grunden till att bli en bra familjehund. I och med att de lever tillsammans med oss i hemmet får de en introduktion till att gå i koppel, rumsrenlighet och möten med barn och andra hundar. 


Vi arbetar för en nära kontakt med våra valpköpare och finns alltid tillgängliga för frågor och svar – framförallt inom det första året. Vi önskar vara en del i valparnas liv även efter överlämningen och anordnar bland annat årliga träffar inom kullarna. Det är viktigt för oss att vi träffas och etablerar en bra relation innan köp och att våra valpar hamnar hos rätt familj. 

IMG_5829.JPG

Om rasen Kromfohrländer

Kromfohrländern är snabb och lättlärd, glad och kelig som gärna vill vara nära sin familj. En valp anpassar sig lätt efter omgivande förhållanden och lär sig att leva tillsammans med flera hundar eller andra djur i en flock. Som vuxen hund är kromfohrländern ...

IMG_8875 (1).JPG

Våra valpar

Våren 2020 fick vår tik Tess sin första kull på två valpar. Sommaren 2021 kom sedan kull nummer två på hela 7 valpar. 4 tikar och 3 hanar. För båda dessa kullar har Tess blivit parad med hanen Ludde (Alf Von Siedenen Band).

2022 blev Tess parad med Hjalmar (Blacksmith Hill Xmas Star) och dom fick 7 valpar. 5 hanar och 2 tikar, tyvärr fick en liten kille lämna oss efter 3 veckor. 

DSC01144.JPG

Anmäl intresse

Är du intresserad av att köpa en valp från Örbackas Kennel får du gärna anmäla intresse. Vi tillämpar inte ett klassiskt kösystem, men träffar er gärna för att kunna matcha valp och ägare på bästa sätt. Fyll i formuläret på webben för att starta en kontakt.

bph-diplomerad-uppfodare.png

Örbackas Kennel är BPH-diplomerad

Alla hundar och hundraser är inte likadana. Vilken personlighet har din hund? Är den lekfull, trygg, energisk, glad i människor? På Örbackas Kennel vi genomför Beteende- och Personlighets-beskrivning Hund – BPH på våra valpar. Beskrivningen handlar bland annat om att möta främmande personer, leklust, matintresse och att stöta på överraskningar. Detta ger oss en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Beskrivningen hjälper dig som hundägare att lära känna din hund lite bättre och är mycket värdefull i avelsarbetet för oss uppfödare. 

Jag har genomfört SKKs uppfödarutbildning

Under 2020/2021 genomförde Margareta SKKs uppfödarutbildning – hunduppfödning i teori och praktik. Utbildningen genomfördes under 22 veckor och gav grundläggande kunskap om vad som krävs av en hunduppfödare genom att behandla bland annat: Anatomi, utfodring, genetik, juridik och avelsmål. 

Vidareutbildning 2021: Hundavel och genetik. Utbildningen genomfördes under 15 veckor och gav fördjupande kunskap om bland annat: Kvalitativ nedärvning, kvantitativ nedärvning, släktskap och inavel, samt avel för olika egenskaper. 

Genomförd uppfödarutbildning
Kontakt
bottom of page